Nagyon költséges dolog ekkora családot fagyiztatni! De nyár van, meleg van, a fagyi finom...és mi fagyizunk.
Véletlenül láttam meg egy főzős műsorban, hogy egy amerikai nő hogyan készített banánfagyit : fagyasztott banán, mogyoróvaj, méz...Hát ezen magyarítottam egyet: joghurt és banán. Semmi édesítést nem tettem hozzá, a banán úgy is édes, meg a joghurt is, mert mi ízesítettet tettünk bele-az volt itthon.2 doboz mini joghurt (babajoghurt).
A tölcsér készítését pedig a neten találtam, de már nem emlékszem, hogy hol.
Lépések:
1. 2 db banánt felkarikáztam, és betettem a fagyasztóba.
2. Készen vásárolt ostyalapokat óvatosan feldaraboltam.
3. Egy edényben vizet forraltam, és letakartam konyharuhával (tűzre vigyázni!). A konyharuhára tettem az ostyákat. Hamar megpuhultak a gőz fölött.
4. A puha ostyából kézzel tölcsért formáltam, pár másodpercig tartottam, addig visszaszilárdult, és kész.
5. A fagyott banánt összeturmixoltam a joghurttal, és visszatettem a fagyasztóba.
6. Néhányszor átkevertem kézi habverővel, hogy jobb állaga legyen. Én kétszer tettem meg ezt.
7. Akkor jó, ha még egy kicsit lágy. Így jobb ízű, és könnyebb adagolni.
8. A fagyi kész, ehetjük is!
Nálunk hamar elfogyott. Majd kipróbálom más gyümölcsökkel is.
Íme a házi fagyi képekben:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése